Borax, tetraboritan sodný, 1000g

1859

Tetraboritan sodný. Hmotnosť: 1000g. Použitie: pre rôzne technické učely v poľnohospodárstve, pri spracovaní kože, pre impregnáciu dreva a ako práškové tavivo pri zváraní.

6,13 €
Skladom. Dodanie do 1-3 dní
Množstvo
Pridať do obľúbených
Posledné kusy v sklade

Borax - tetraboritan sodný

Disodium tetraborate decahydrate, borax decahydrate

Hmotnosť: 1000g

Použitie: pre rôzne technické učely v poľnohospodárstve, pri spracovaní kože, pre impregnáciu dreva a ako práškové tavivo pri zváraní.

Borax alebo tetraboritan sodný je bezfarebný až modrobiely minerál s bielym pruhom. Kryštalický systém boraxu je monoklinický a štiepenie je dokonalé podľa rovín kryštálov [100] a [010]. Priemerná hustota je 1,71 a tvrdosť je 2 až 2,5. Pri zahriatí sa kryštál rozpadne a voda z kryštálu sa odparí. Pri ďalšom zahrievaní (nad 878 ° C) sa borax topí a stáva sa čírym. Borax nie je magnetický.

Minerálny bórax môže byť surovinou na prípravu dekahydrátu sodnej soli tetraboritanu sodného. Minerál kernit, tetraboritan sodný s 3 molekulami H2O, je najbežnejšou surovinou pre borax 10 aqu.
V laboratóriu sa dekahydrát pod názvom borax používa okrem iného ako originálna titračná látka pre kyseliny a ako základ pre pufre.
Borax sa používa ako tavidlo alebo tavidlo pri spájkovaní a zaisťuje tak nižšie povrchové napätie spájky na spájanom diele. Pri kovaní z damaškovej ocele sa borax používa na vytlačenie nečistôt z obrobku, čím sa zabezpečí dobrá priľnavosť medzi rôznymi druhmi ocele.
Borax sa používa na potlačovanie mravcov.

Výrobok je zdraviu škodlivý, (dráždivý)

Špecifické referencie

ean13
8581600653978
Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.